attribution=setup_tool page_id="1929378090723498" theme_color="#ff5ca1" logged_in_greeting="Krásný den! Kdybyste chtěli pomoci s výběrem, tak mi napište. Vaše Petra Vipeta" logged_out_greeting="Krásný den! Kdybyste chtěli pomoci s výběrem, tak mi napište. Vaše Petra Vipeta">

čtvrtek 1. března 2018

PROJECT LIFE | Jak na PL stránku hotovou za 5 minut



PL stránka hotová za 5 minut? Samozřejmost nebo nedostižná meta? A opravdu bychom to tak pokaždé chtěly? To jsou ožehavé otázky, které si zaslouží pár řádků. Dnes se je pokusím zodpovědět a ještě k tomu přidám pár tipů, jak zpracovat PL stránku do albíčka co nejrychleji.

PL stránka hotová za 5 minut je možné zvládnout, ALE…
… je třeba mít vybrané, upravené, nakolážované a vytisknuté fotky (tahle předpřípravná fáze se za 5 minut moc zvládnout nedá…)
… tím pádem je třeba mít i rozmyšlený typ kapsy
… a mít taky připravené PL kartičky (a nelovit je na dně šuplíku)
… a pak to za těch 5 minut poskládat a nalepit už jde!

Takže upravuji původní větu na "PL stránka nalepená za 5 minut." A jak na to?
… připravit si fotky, které pasují rovnou do kapes a nemusí se už nijak podlepovat
… vybrat si kartičky se vzorem, který už nepotřebuje moc zdobení
… a být ROZHODNÁ a nezkoušet všechny kartičky, co máte v zásobě, většinou jeden z prvních pokusů je nejlepší
… dozdobovat jen decentně jedním typem ozdob nebo malým množstvím ozdob

… mít jasně danou strukturu, které se mohu držet, já používám:
  • 1x úvodní kartička
  • 1x journalingová kartička
  • Max. 5-7 fotek na stránku (zaleží na typu kapsy a velikosti fotek)
  • Alespoň 2 výplňové kartičky na stránku (většinou to zaberou úvodní a journalingová kartička) + 1-2 kartičky pod fotkou

A tady je ukázka celé mojí stránky. Když opravdu chvátám a nechci se se stránkou piplat, což dělám většinou moc ráda, tak sáhnu po kartičkách od Family Portraits (u nás k dostání na Papergarden). Mají příjemné a výrazné vzory a výběr z různých barev a témat. A pak už stačí opravdu jen označení týdne a pár flitrů.



A opravdu bychom to tak pokaždé chtěly? Pro mě je nejlepší to střídat. Střídám styly, kartičky, zdobení a užívám si to. Někdy je to za 5 minut nalepené a jindy to nechávám dozrát několik dní. To je ten tvůrčí proces :-D Ale když člověk nemá čas a chuť, tak je dobré mít záložní plán. Jo! Máte ho taky? Jak tvoříte, když to musí odsejpat?